Granola med quinoa

granola med quinoa

Granola til frokost

Denne granola eller frokostblandingen, inneholder bare frø og nøtter. Den ekstra gode smaken får jeg ved å bruke sitronolje fra Olivers & Co. Sitronoljen er fin til salater, men kan anbefale å bruke den i bakverk og kaker også. Sammen med kanel og god honning blir denne granolaen ekstra smakfull, og nydelig å ha til yoghurt eller toppe en smoothie bowl.

granola med quinoa

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
granola med quinoa

Granola med quinoa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 2 dl forskjellige nøtter
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1/2 dl gresskarkjerner
  • 3 ss sitronolje, eller god olivenolje
  • 1,5 ss honning
  • 1 ts kanel
  • en liten klype salt

Instructions

  1. Begynn med å koke quinao, jeg koker den på samme måte som jeg koker ris. Ha vann og quinoa i en kasserolle med lokk, kok opp og senk tempraturen, la småkoke i ca. 12 minutter. Sett til sides slik den får avkjøle seg. 
  2. Grovhakk nøtter og bland sammen med resten av ingrediensene, når quinoaen er litt avkjølt ha den i og bland godt. 
  3. Fordel frø og nøtteblandingen på et stekebrett dekket med bakepapir. 
  4. Stek i en forvarmet ovn på 150°C i ca 45. minutter. Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.  
  5. Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø, ha den over på lufttett glass når den er helt kald.

granola med quinoa

granola med quinoa

fortsatt sulten? her er mer...
Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Translate »