Granola til frokost
Denne granola eller frokostblandingen, inneholder bare frø og nøtter. Den ekstra gode smaken får jeg ved å bruke sitronolje fra Olivers & Co. Sitronoljen er fin til salater, men kan anbefale å bruke den i bakverk og kaker også. Sammen med kanel og god honning blir denne granolaen ekstra smakfull, og nydelig å ha til yoghurt eller toppe en smoothie bowl.
Oppskrift på granola med quinoa
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 2 dl forskjellige nøtter
- 1 dl solsikkekjerner
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 3 ss sitronolje, eller god olivenolje
- 1,5 ss honning
- 1 ts kanel
- en liten klype salt
- Begynn med å koke quinao, jeg koker den på samme måte som jeg koker ris. Ha vann og quinoa i en kasserolle med lokk, kok opp og senk tempraturen, la småkoke i ca. 12 minutter. Sett til sides slik den får avkjøle seg.
- Grovhakk nøtter og bland sammen med resten av ingrediensene, når quinoaen er litt avkjølt ha den i og bland godt.
- Fordel frø og nøtteblandingen på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek i en forvarmet ovn på 150°C i ca 45. minutter. Rør i blandingen hvert 10 minutt, på denne måten slipper du ut dampen som dannes i ovnen og blandingen blir jevnere stekt.
- Granolaen er ferdig når den er gylden og du ser quinoaen er blitt tørr og sprø, ha den over på lufttett glass når den er helt kald.
Legg inn en kommentar