Gresskarsalat med quinoa

gresskarsalat med quinao

Gresskarsalat

Den myke konsistensen og smaken til gresskar er helt fantstisk når den er stekt. Her har jeg laget en enkel salat der jeg har brukt ovnsstekt gresskar, god alene eller som tilbehør til kylling.

Oppskrift på gresskarsalat med quinoa

4 porsjoner

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 1/2 Butternut gresskar, ca 800 g
  • 1/2 rødløk
  • 1 pk babyspinat, 65 g
  • 100 g fetaost
  • DRESSING:
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts balsamico, vellagret søt type
  • 1/2 ts dijon sennep
  • salt og pepper
  1. Rensk gresskar og skjær den i 1 cm tykke skiver, del så inn i grove biter, legg utover et stekebrett og ha på litt salt og pepper. Stek i en forvarmet ovn på 200C grader i 25-30 minutter til gresskaret er blitt myk.
  2. Skyll quinoa godt under rennende kaldt vann, ha i en kasserolle sammen med vann og litt salt. Gi et oppkok og senk temperaturen og la det småkoke under lokk i 10 minutter, ta av varmen og la quinoa stå 10 minutter så er den klar.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med litt salt og pepper.
  4. Når quinoa er klar og litt avkjølt kan du blande inn dressingen sammen med rødløk og spinat, vend inn gresskar og avslutt med å smuldre over fetaosten.
  5. Server med noen ekstra dråper balsamico.

gresskarsalat med quinao

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »