Grove polarbrød med chiafrø

Grove polarbrød med chiafrø

Perfekt til matpakken

Neste gang du skal bake brød, må du prøve å lage polarbrød. Med grovt mel og chiafrø får du brød som metter skikkelig, de er også kjekt å ha i fryseren da de tiner fort. Her finner du min oppskriften på 12 store polarbrød.

Oppskrift grove polarbrød med chiafrø

12 store brød

  • 400 g samalt hvetemel, grovt
  • 400 g hvetemel
  • 150 g rugmel, fint
  • 4 ss chiafrø
  • 1-2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 2 dl vann
  • mel til utbaking
  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle
  2. Smelt smør i en kasserolle, tilsett mel og vann. Varm opp til 37°C, ha sammen med de tørre ingrediensen.
  3. Elt deigen godt, minst 5 minutter. Deigen er litt løs det fordi at chiafrøene kommer til å svelle under heving.
  4. Dekk til deigen, hev i en time.
  5. Ha litt mel på benken, både under og over deigen. Del deigen i 12 emner. Ha litt mel på hvert emne før du former den rund, klem eller kjevl den flat, tykkelsen bør være 1/2-1 cm tykk.
  6. Prikk noen hull i brødene med en gaffel eller en noe spist. La brødene etterheve 15-30 minutter.
  7. Stek i en forvarmet ovn på 225ºC i 10-12 minutter. La de avkjøle på rist.

Grove polarbrød med chiafrøGrove polarbrød med chiafrø

 

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »