Kandisert ingefær

Kandisert ingefær

Rekk opp handa om noen er forkjøla! Om du har eller kjenner noen som snufser og har sår hals, kan jeg anbefale å lage disse kandiserte ingefær bitene. Når du koker ingefær i vann med sukker lenge nok, blir ingefæren myk og sukkeret kandisert, kjempe gode og fine å gi vekk i gave.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kandisert ingefær

Kandisert ingefær


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 250 g rensket ingefær
  • 5 dl vann
  • 200 g sukkerekstra sukker til å rulle ingefærbitene i

Instructions

  1. Rensk ingefæren og skjær den i tynne skiver, ca 1-2 mm tykk
  2. Ha ingefær skivene i en kasserolle med 5 dl vann, kok i 30 minutter.
  3. Sil av vannet, ta vare på 1 dl av vannet ingefæren har kokt i.
  4. Kok ingefæren videre med 1 dl vann og sukker til sukkeret begynner å bli seigt og nesten kokt inn.
  5. Fordel ingefær skivene på en rist og la de tørke litt. Rull de så i en bolle med sukker, gjør dette når de fortsatt er litt klissete da fester sukkeret seg bedre.
  6. La de kandiserte ingefæren tørke over natten, oppbevares luftet glass.

Du trenger ikke rulle ingefæren i sukker, kreves da litt ekstra tørketid.

Kandisert ingefær

Kandisert ingefærKandisert ingefær

 

fortsatt sulten? her er mer...
Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)