Ponzusaus med sitrusfrukter
Sashimi er super sommermat, her har jeg en oppskrift på ponzusaus som er knallgod til sashimi. Den inneholder juice fra sitron, lime og appelsin noe som gjør sausen ekstra frisk på smak.
Oppskrift på ponzusaus
Til ca. 4 porsjoner
- 1 dl soyasaus
- 1 dl sitrussaft (jeg brukte saften av 1/2 appelsin, 1/2 sitron, 1 lime)
- 1/2-1 ss akasiehonning eller sukker
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2-1 chili, finhakket
- litt finhakket koriander om du liker det.
Bland alle ingrediensene sammen. Smak deg fram til hvor søt du vil ha sausen, og mengden med chili.
Ingrediensene som jeg serverer til sashimi er:
- Salma laks
- Avokado
- Sukkererter
- Vårløk
- Mango
- Japansk hvit reddik
- Sesamfrø
- koriander