Saftig sitronkake

Lemon cake - Sitron kake

Sitronkake med valmuefrø

Når jeg får tak i Amalfi-sitron må jeg lage sitronkake. Amalfi-sitronen er regnet som verdens beste sitron, den er saftig, har intens smak og aroma. Mine kjøpte jeg på Meny.

Lemon cake - Sitron kake

Oppskrift på sitronkake i brødform

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • skallet av 2 sitroner
  • 3 egg
  • 6 ss fløte
  • 200 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss valmuefrø

Glasur til kaken: 

  • Saften av 2 sitronen
  • 150-200 g melis
  • 2 ss lønnesirup
  1. Sett stekeovnen på 180ºC
  2. Bruk et rivjern eller zestjern for å rive skallet av 2 sitroner. Pisk smør, sukker og sitronskall til det er blitt hvitt og luftig.
  3. Pisk inn ett og ett egg.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene, vend inn i smørblandingen sammen med fløten. Pisk forsiktig til en jevn deig.
  5. Dekk en brødform med bakepapir, fordel deigen jevnt i formen.
  6. Stek kaken i 45-50 minutter til den er gjennomstekt.
  7. Mens kaken steker, lag glasuren. Press saften ut av sitronene, bruk så mye av trenger av saften til å lage en passe fast melisglasur (jeg brukte ca saften av 1/2 sitron til 150 g melis). Bland resterende sitronsaft sammen med lønnesirup.
  8. La kaken hvile i 10 minutter. Stikk flere hull i kaken med en tannpirker, hell sitronsaften med lønnesirup jevnt over hele kaken. Jo flere hull i kaken jo mer fordelt blir saften. 
  9. Når kaken er blitt kald, fordel glasuren på toppen og litt valmuefrø som pynt. 

Lemon cake - Sitron kakeLemon cake - Sitron kake

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »