Saftig sitronkake

Lemon cake - Sitron kake

Sitronkake med valmuefrø

Når jeg får tak i Amalfi-sitron må jeg lage sitronkake. Amalfi-sitronen er regnet som verdens beste sitron, den er saftig, har intens smak og aroma. Mine kjøpte jeg på Meny.

Lemon cake - Sitron kake

Oppskrift på sitronkake i brødform

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lemon cake - Sitron kake

Saftig sitronkake


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Renate Rust

Ingredients

Scale
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • skallet av 2 sitroner
  • 3 egg
  • 6 ss fløte
  • 200 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss valmuefrø

Glasur til kaken: 

  • Saften av 2 sitronen
  • 150200 g melis
  • 2 ss lønnesirup

Instructions

  1. Sett stekeovnen på 180ºC
  2. Bruk et rivjern eller zestjern for å rive skallet av 2 sitroner. Pisk smør, sukker og sitronskall til det er blitt hvitt og luftig.
  3. Pisk inn ett og ett egg.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene, vend inn i smørblandingen sammen med fløten. Pisk forsiktig til en jevn deig.
  5. Dekk en brødform med bakepapir, fordel deigen jevnt i formen.
  6. Stek kaken i 45-50 minutter til den er gjennomstekt.
  7. Mens kaken steker, lag glasuren. Press saften ut av sitronene, bruk så mye av trenger av saften til å lage en passe fast melisglasur (jeg brukte ca saften av 1/2 sitron til 150 g melis). Bland resterende sitronsaft sammen med lønnesirup.
  8. La kaken hvile i 10 minutter. Stikk flere hull i kaken med en tannpirker, hell sitronsaften med lønnesirup jevnt over hele kaken. Jo flere hull i kaken jo mer fordelt blir saften. 
  9. Når kaken er blitt kald, fordel glasuren på toppen og litt valmuefrø som pynt

Lemon cake - Sitron kakeLemon cake - Sitron kake

fortsatt sulten? her er mer...
Kjøttsuppe med røkt svinekam

Kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker som gulrot, potet, sellerirot, og purre.

Klassisk kjøttsuppe med røkt svinekam og rotgrønnsaker

Denne klassiske kjøttsuppen er full av smak fra sesongens beste rotgrønnsaker. Røkt svinekam gir suppen en deilig dybde, mens grønnsakene tilfører friskhet og tekstur. Perfekt for kalde høstdager når du trenger noe som både varmer og metter. Server gjerne med flatbrød eller godt brød for en ekstra god opplevelse. (mer…)

Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)