Ovnsbakt gresskar

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Hasselback gresskar 

Gresskar er en allsidig grønnsak, den kan brukes i kaker, salater, suppe og pai for å nevne noe. Når den varmebehandles blir den myk, har en mild og søtlig smak. Denne oppskrift er nydelig å servere om du skal ha Friendsgiving, Thanksgiving eller bare ha noe godt til middagen.

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Ovnsbakt gresskar

  • 1 flaskegresskar, butternut squash
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts oregano
  • 1/4-1/2 ts cayennepepper
  • 1/4 ts salt
  • nykvernet pepper
  1. Forvarm stekovnen på 200°C
  2. Del gresskaret i to, skrell vekk det ytterste laget. Bruk en skje til å ta ut gresskarkjernene.
  3. Legg gresskaret på et stekebrett, forstek i 20 minutter.
  4. Legg gresskaret med snittsiden ned på et skjærebrett. Skjær dem i tynne skiver. Ved legg to spisepinner på hver side, på denne måten er det lettere å ikke skjære rett igjennom.
  5. Smelt smør og bland sammen med resten av ingrediensene. Legg gresskaret tilbake på stekebrettet, pensle på smørblandingen, få smøret godt ned i rillene. 
  6. Sett gresskaret tilbake i ovnen, stek videre i ca. 20 minutter(steketiden er avhengig av hvor stort gresskaret er). 
  7. Ha litt nykvernet pepper på før servering.

Ikke kast gresskarkjernene, rist de i en panne til de er gyldne og tørr. Her har jeg hakket de opp og strødd over det ovnsbakte gresskaret.

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

Ved å legge to spisepinner på hver side av gresskaret, blir det letter å ikke skjære rett igjennom.

Hasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskarHasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskarHasselback Butternut Squash - Ovnsbakt gresskar

fortsatt sulten? her er mer...
Matpakkebrød i langpanne

Matpakkebrød i langpanne

Enkelt å lage, perfekte til matpakken  

Dette matpakkebrødet er superenkelt å lage, perfekt til travle dager. Du trenger verken å kjevle eller forme brødet – bare klem deigen flat i en langpanne og del opp i ruter. Dette gir myke og luftige brød som er perfekte til matpakken. (mer…)

Risboller

RisbollerRisboller 

Herlige litt klissete risboller. De kaller disse for barnas favoritt, men de også min desidert favoritt! Med å bytte ut noe av delfiafettet med ekte smør tar du risbollene til nye høyder.  (mer…)

Translate »